Beauty has finally arrived!

200909191886

Love my iPhone

En lång väntan är över: i onsdags ringde Telia mig: DEN HAR ANLÄNT! Snabb som blixten rusade jag iväg till Teliabutiken på Kungsgatan! Bara för att bli sittandes där i dryga 50 minuter med en skrynklig nummerlapp i min hand…Gäsp

När det väl var min tur så var jag så himla trött och uttråkad och vid diskussion om abonnemang (hade 3 innan så det blev ju byte till Telia då) sa jag bara: Ringa är en bonus, jag vill surfa på den! Och tänkte i mitt stilla sinne: Bara ge mig nåt och låt mig gå hem! :)

Bekvämt i alla fall att jag ej behöver bekymra mig om 3 utan Telia fixar allt! Sköööönt! Beslöt mig alltså för att flytta 3 numret för bekvämlighetens skull. Fick ett tillfälligt nummer av Telia (tar ca 4 dagar innan ”porteringen”, eller vad det nu kallas, är klar), men nu börjar jag att gilla det tillfälliga numret… Ska se om jag kan behålla det! Fått sms att det är klart på tisdag så då ska jag tillbaka till butiken så fixar de det på ”riktigt”.

Nåväl, kom hem med min vackra, vita (hallå, ska det vara Apple så ska det! Plus att ALLA har ju den svarta – hur trist är inte det?) iPhone och konstanterade att jag var alldeles för trött för att leka med den! Mäh! Orkade i alla fall stoppa i SIM-kortet och köra aktivering via iTunes, men sen blev det inget mer.

I torsdags fixade jag det viktigaste (ja, förutom skärmskyddet då!): Facebook appen! Ett måste :D Plus ett Labyrintspel som jag höll på att fastna i…hehe

Innan jag börjar ha med den överallt så måste jag hitta på någon piffig lösning för att skydda den mot repor o.d. Finns ju sådan där skal som är öppna på framsidan så att man inte behöver ta bort skalet i tid och otid. Dock tycker jag det känns lite trist med det för då ser man ju inte den vackra telefonen…

I-landsbekymmer, I know!

Helgen skörd so far

Såg verkligen fram emot en ledig helg för att kunna njuta av lite film!

Började dock helgen med några avsnitt av SG:1, sista säsongen är jag nu på. Denna säsong är riktigt bra! De andra var ok, mest för slötittande, men det tog sig här på slutet. Mycket beroende på Claudia Black, i rollen som Vala,  som stegade in och tog plats i teamet! Sedan är ju handlingen ganska bra, jakten på Sangraal som sägs vara det enda som rår på orierna.

Lördagens utdelning blev: Dreamland, The Killing Room och Min granne Totoro.

Min granne Totoro (Tonari no Totoro)

Betyg: *****

Regi: Hayao Miyazaki

År: 1988

Genre:

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0096283/

Sett: DVD 13/9

Älskar Hayao Miyazakis Spirited Away och Det levande slottet och nu – äntligen – har turen kommit till denna film som jag haft i hyllan ett tag.

Jag blev inte besviken. Fantastiskt charmig berättelse om lilla Mei och hennes syster Satsuki som lär känna grannen, Totoro, skogens väktare.
Storasyster Satsuki får ta hand om Mei då deras mamma ligger på sjukhus, men samtidigt som hon agerar vuxet i vissa situationer så är det tydligt att hon fortfarande är ett barn som älskar att utforska världen med sin lillasyster.

De har fått fram så underbart minspel hos dessa karaktärer: ta bara systrarnas när de ska kliva in i ett rum och börjar med att kika in och sedan skrika rakt ut! Och när Mei träffar en sömnig Totoro, båda deras minspel :thumbsup:

Så snyggt och charmigt gjort! I eftertexterna får vi se hur det slutar för systrarna. Kan inte annat än älska denna magiska värld!

The Killing Room

Betyg: **

Regi: Jonathan Liebesman

Skådespelare: Timothy Hutton, Peter Stormare, Nick Cannon, Clea Duvall, Cloe Sevigny

År: 2009

Genre: Psykologisk thriller

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1119191/

Sett: DVD 12/9

Tagline:

”Inspired by true events.”

”The most valuable asset any country can attain is control of the human mind”

Fyra personer, obekanta för varandra,  instängda i ett vitt rum. Bevakade. De får frågor att besvara och den som svarar fel elimineras…Låter det bekant? Javisst är det Saw man genast tänker på! Dock en ”snällare” variant som inte är lika blodig och brutal som nämnda film.

Jag är lite kluven vad jag egentligen tyckte om filmen. Den var absolut inte dålig, men hur pass bra var den?

Upplägget är ju lovande: baserad på verkliga händelser i USA där det gjordes experiment på människor för att se hur pass starkt psyke de hade. Skrämmande. Den här filmen spinner vidare på det temat och det är intressant.

Men…filmen når inte riktigt fram. Kan tänkas bero på att det blir lite för avskalat och sterilt. Tycker inte heller att Cloe Sevigny riktigt når fram i sin karaktär som trots allt spelar en viktig roll här.

Befriande att se Peter Stormare i en mer ”normal” roll, alltså ingen roll där han gestaltar någon smågalen utlänning som så många gånger förr. Han får godkänt här, men inte mer då han saknar det lilla extra för sin roll.

Dreamland

Betyg: *

Regi: James P Lay

Skådespelare: Jackie Kreisler, Shane Elliot

År: 2007

Genre: Sci-fi, skräck

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0391095/

Sett: DVD 12/9

Taglines: ”They Know Who You Are!”, ”The X-files meets The Twilight Zon”

Om ett ungt par som fastnar i Nevada öknen och hamnar på ett kafé där ägaren pratar sig varm om  Area 51, Dreamland.

Avslöjande redan i början med ljussättningen som gör att paret ser en aning moribundna ut…En aning störande i scenen där de åker bil i början och inne i bilen är det den blåaktiga ljussättningen, men scenerna utomhus (öken) är varmt gul. Egentligen som det ska vara, men det blev lite för mycket kontrast, de kunde tonat ner det blåaktiga ljuset en aning.

Emellanåt dåligt ljud då bakgrundsljuden dränkte talet, dock osäker på om det är DVDn (jag menar, Scanbox! Hallå!) eller miss i filmandet?

25 minuter in i filmen hade jag tappat intresset…

Kalkonscen: Megan lämnar Dylan vid vägkanten och springer ut i öknen. Där springer hon omkring och skriker ”Dylan, var är du?”. Ok, hon är chockad, men ändå så kändes det bara så fel. Skrattretande.

Dåligt skådespel av huvudpersonerna, direkt överspel ibland av Jackie Kreisler. Shane Elliot klarar sig bättre, men då behöver han ju mest bara gå omkring och se mystisk ut…haha

Twisten på slutet fick de till ganska bra och detta ger filmen 1 stjärna från mig!

Eden Lake

Betyg: ****

Regi: James Watkins

Skådespelare: Kelly Reilly, Michael Fassbender

År: 2008

Genre: Skräck

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1020530/

Sett: Blu-ray 6/9

Trevande början då vi lär känna Steve och Jenny, ett förälskat par som åker ut till en sjö för att där tillbringa en romantisk helg. Där stöter de på ett gäng ungdomar och det mötet får oanade konsekvenser.

De åker in till stan för att äta och på restaurangen pratar de med servitrisen och anmärker på ungdomarna. Servitrisen vill inte höra på det örat; inget hennes pojkar sysslar med.

Tillbaka till stranden. Efter en stund upptäcker de att strandväskan är borta och i den ligger bilnycklarna… De letar efter den och stöter på gänget. Handgemäng uppstår och i kaoset knivhugger Steve hunden, Bonnie. Detta är den utlösande faktorn för vad som utspelar sig därefter.

Intressant att se hur karaktären Jenny utvecklas under händelsernas gång; från att i början varit den som hellre backat undan konflikter till att hon mördar en utav killarna utan att tveka. Riktigt stark scen när hon håller om honom och inser vad hon gjort. Bra spelat av Kelly Reilly, särskilt när jag var lite fundersam i början över hennes bleka insats. Kan säga att det tog sig med råge!

Här har vi en annan sorts spänning för här vet vi från början vilka som är ute efter dem. Olustkänslan som uppstår över att se unga pojkar som blint lyder (flock)ledaren, sorgen hos dem som inser att det är fel men vågar inte säga ifrån. Fruktansvärt väl genomfört och fantastiskt skådespel.

Allt eftersom handlingen fortskrider så trappas tempot upp och man undrar hur det egentligen kommer att sluta.

Enda som var lite tråkigt och förutsägbart var mot slutet när hon lyckas ta sig till ett hus för att få hjälp och gissa vilka som bor där? Föga överraskande vad som sedan händer, men jag köper det för det passade så bra in. Riktigt bra slut som väckte starka känslor.