Frankensteins brud

Originaltitel: The Bride of Frankenstein

Land: USA

Regi: James Whale

Skådespelare: Boris Karloff, Colin Clive, Ernest Thesiger, Elsa Lanchester

År: 1935

Genre: Skräck

Sett: Blu-ray 23/6 2013

Längd: 75 min.

IMDb

Synopsis

Frankenstein skapar en maka till sin tidigare skapelse, denna gång med hjälp av en ännu galnare vetenskapsman.

Trivia

James Whale ville inte göra en uppföljare och det tog fyra års övertalning från Universal innan han gav med sig.

Boris Karloff protesterade mot att monstret skulle tala, men blev överröstad. På grund av detta så var han tvungen att ha på sig tandprotesen som han tog av i första filmen för att åstadkomma de insjukna kinderna och därför ser hans ansikte fylligare ut i denna film.

Jack P. Pierce ändrade lite på monstrets makeup för att göra det mer trovärdigt att han överlevt en brand med allt vad det innebär.

Mitt omdöme

Mer tempo och fylligare manus än i första filmen. Men även här är det Karloff som håller i trådarna och varje scen han är med i är bra. Synd bara att han inte fick sin vilja igenom gällande ett talande monster för det tog lite av udden karaktären. Men visst var det rörande med hans letande efter en vän. Tekniskt sett inget att anmärka på och jag gillar fotot som framhäver hur galna Frankenstein och hans nya partner är när de leker Gud.

Jag har inte sett filmen tidigare och trodde att ”bruden” skulle ha en större roll. Men det hade nog bättre effekt så här. Stort plus för slingan i hennes hår!

PS. Vad skönt det är med de gamla filmerna och deras eftertexter: kort och koncist! :D

 

Android Apocalypse

Mankind must survive

Regi: Paul Ziller

Skådespelare: Scott Bairstow, Joseph Lawrence

År: 2006

Genre: Sci-fi

Sett: DVD 5/6 2011

Längd: 95 min.

Betyg: 1/5

IMDb

Synopsis

Det är i framtiden och Jorden har gått under förutom en liten stad. För att klara sig bygger de människoliknande robotar som gör deras hundjobb. En galen vetenskapsman mixtrar med att göra en robotarmé som är 100% mänsklig, som ska mörda alla människor som är kvar. Men vad han inte räknar med är att de då kan vända sig mot han, vilket är precis vad som händer.

Trivia

TV-film producerad av SyFy.

Mitt omdöme

Det här lät ju riktigt spännande tyckte jag när jag upptäckte filmen på rea hos Discshop. Ikväll var det så dags att se denna sci-fi rulle som skulle bjuda på lite skön apokalyptisk underhållning. Trodde jag. Började hyfsat, inte bra men hyfsat, när vi fick lära känna huvudpersonen Jute lite närmre och även få ta del av mannen som utvecklat androiderna. Men sedan när Jute transporteras genom öknen till fängelset så börjar den stora nedgången. Massor med saker som störde något otroligt och här kommer ett axplock: Androiderna. Vissa var känslosamma (aggressiva, skadeglada) och rörde sig som människor medan andra var stela som robotar (:D) och hade nollställt ansiktsuttryck. Och deras sätt att föra huvudet på sned för att höra bättre var bara skrattretande. Sedan kan man ju även fråga sig i detta högteknologiska samhälle varför de fortfarande körde med gamla jeepar och lastbilar? Varför sonderna, som härjade hejvilt ute i öknen, sköt med några slags pilar och inget mer tekniskt avancerat. Bäst av allt: den enda skillnaden mellan en android och en människa var hjärnvätskan! Yeah right.

Bonus: den elake forskaren påminde starkt om gamla filmers Dracula med sitt utseende, den höga kragen och ljussättningen.

The Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention

Stockholmsmässan, 5-6 december 2009

200912052172

Välkommen!

Så då har då undertecknad äntligen fått ta del av Sci-Fi mässan! Helt underbart att få uppleva det.

Gick runt i flera timmar och kollade in alla prylarna som var till salu – dreglade över vissa som Voyager skeppet för det facila priset 2 500.. – njöt av filmrekvisita som fanns uppställda och i montrar (tyvärr inte så mycket men man tager vad man får), fick en kort pratstund med regissören Ruggaro och skådespelaren Michael Ironside som båda var så glada och trevliga, autograf av Doug Bradley som var mindre pratsam, pratade med Stockholm Trekkers och konstaterade att jag vill också ha en Star Trek uniform :), njöt av underhållningen av de personer som gick runt utklädda till olika karaktärer (mycket Star Wars), passade även på att köpa den svenska skräckisen House of Orphans där autografer ingick och en liten pratstund med den trevlige regissören och producentent? skådespelaren? i filmen, träffade även den svenske serietecknaren Ola Skogäng (mycket trevlig) som signerade sin bok åt mig…

Det som var mindre bra med mässan var att lokalen var på tok för liten, alla montrar stod nästan travade på varandra och är det så mycket folk som det faktiskt var blir det fruktansvärt trångt och småjobbigt att se vad som finns till försäljning. Sedan hade det ju varit skönt om det varit lite mindre småbarn som sprang omkring och var i vägen och trängde sig fram…

200912052145

Åh, vill ha! Så läcker!

200912052150

Filmrekvisita, bl a Puzzlebox från Hellraiser, Michael Myers från Halloween.

200912052160

Pinhead, Hellraiser. Skulle passa så bra hemma hos mig...

200912052165

Min eskort på mässan.

200912052166

Den mycket trevlige italienska regissören Ruggero Deodata.

200912052167

En lika trevlig Michael Ironside.

200912052180

En mindre pratglad Doug Bradley (Pinhead, Hellraiser).

200912052170

Star Trek lotteri.

200912052174

Trailer visning av kommande filmerna Avatar och Percy Jackson.

200912052181

Ruggigt värre: Michael Myers har hittat till mässan! Iiiiiii, se hur han spanar in den stackars, försvarslösa tjejen...

Beauty has finally arrived!

200909191886

Love my iPhone

En lång väntan är över: i onsdags ringde Telia mig: DEN HAR ANLÄNT! Snabb som blixten rusade jag iväg till Teliabutiken på Kungsgatan! Bara för att bli sittandes där i dryga 50 minuter med en skrynklig nummerlapp i min hand…Gäsp

När det väl var min tur så var jag så himla trött och uttråkad och vid diskussion om abonnemang (hade 3 innan så det blev ju byte till Telia då) sa jag bara: Ringa är en bonus, jag vill surfa på den! Och tänkte i mitt stilla sinne: Bara ge mig nåt och låt mig gå hem! :)

Bekvämt i alla fall att jag ej behöver bekymra mig om 3 utan Telia fixar allt! Sköööönt! Beslöt mig alltså för att flytta 3 numret för bekvämlighetens skull. Fick ett tillfälligt nummer av Telia (tar ca 4 dagar innan ”porteringen”, eller vad det nu kallas, är klar), men nu börjar jag att gilla det tillfälliga numret… Ska se om jag kan behålla det! Fått sms att det är klart på tisdag så då ska jag tillbaka till butiken så fixar de det på ”riktigt”.

Nåväl, kom hem med min vackra, vita (hallå, ska det vara Apple så ska det! Plus att ALLA har ju den svarta – hur trist är inte det?) iPhone och konstanterade att jag var alldeles för trött för att leka med den! Mäh! Orkade i alla fall stoppa i SIM-kortet och köra aktivering via iTunes, men sen blev det inget mer.

I torsdags fixade jag det viktigaste (ja, förutom skärmskyddet då!): Facebook appen! Ett måste :D Plus ett Labyrintspel som jag höll på att fastna i…hehe

Innan jag börjar ha med den överallt så måste jag hitta på någon piffig lösning för att skydda den mot repor o.d. Finns ju sådan där skal som är öppna på framsidan så att man inte behöver ta bort skalet i tid och otid. Dock tycker jag det känns lite trist med det för då ser man ju inte den vackra telefonen…

I-landsbekymmer, I know!

Kungsholmens inofficiella filmfestival anno 2009 är över för denna gång

Georgia anlände fredag eftermiddag och planen var att se så många filmer som möjligt (sist såg vi 13 filmer fredag kväll-söndag eftermiddag).

Kan ju säga att den planen vacklade lite då vi alltför ofta fastnade pratandes om allt och ingenting! Fast å andra sidan gör det ju inget för trevligt hade vi  :)

Fredag kväll avverkades följande filmer:

I Am Legend

Jumper

Saw III

Lördagens utdelning blev:

Watchmen

Hellboy II – The Golden Army

Cloverfield

Franklyn

Saw IV

Saw V

Idag söndag hann vi bara med en:

Underworld – Rise of the Lycans

Nästa gång ska vi planera upplägget lite bättre :-D