The Purge

  • LandUSA, Frankrike
  • Regi: James DeMonaco
  • Skådespelare: Ethan Hawke, Lena Headey, Edwin Hodge
  • År: 2013
  • Genre: Skräck
  • Sett: Blu-ray 15/3 2014
  • Längd: 85 min.

IMDb

Synopsis

Om du under EN enda natt om året kunde begå alla tänkbara brott, utan att detta skulle få några som helst konsekvenser, vad skulle du göra då? Under denna natt kommer en familj att testas i hur långt de är beredda att gå för att skydda sig själva när ondskan utanför tar sig in i deras hem.

Trivia

Med Hollywoodmått var budgeten blygsam, men den spelade in desto mer vilket resulterade i att det kommer en uppföljare, The Purge: Anarchy (2014).

Mitt omdöme

Mycket starkt tema som kunde ha gjort det här till en ruggigt bra film. Tyvärr vågade de inte gå hela vägen utan backade tillbaka några steg och satsade istället på en klassisk skräckis i hemmamiljö. Synd.

Ethan Hawke skötte sig bra, men jag saknar karaktärsuppbyggnaden på samtliga huvudpersoner för som det var nu brydde jag mig inte så värst mycket vad som hände dem. Även nerven och spänningen saknades i filmen och de flesta händelserna kom utan större överraskningar. Men fotot var i alla fall bra.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>