Eden Log

Regi: Franck Vestiel

Skådespelare: Clovis Cornillac, Vimala Pons

År:  2007

Genre: Sci-Fi

Sett: DVD 19/10

Betyg: 3/5

IMDb

Synopsis

En man vaknar upp i en mörk, fuktig grotta. Han minns varken sitt namn eller vad han gör där. Inte heller vem den döda mannen bredvid honom är. Omgiven av resterna av en underjordisk värld kämpar han för att få tillbaka sitt minne och hitta en väg ut därifrån.

Trivia

Franck Vestiel första film som regissör. Tidigare har han varit assisterande regissör i bl a Dante 01 och Ils (Them).

Franck Vestiel letade länge tills han fann den perfekta miljön för sin film. Det mesta är filmat på plats och mycket lite är filmat i studio. Vilket ställde höga krav på skådespelarna som fick utstå både kyla och fukt under tagningarna.

Mitt omdöme

Fantastisk scenografi, miljöer och foto där den stämningsfyllda musiken, med dess ödesmättade klang, lyfter filmen till högre höjder. Bra skådespelare. Full pott för detta. Det är storyn som drar ner filmen några snäpp, för lättillgänglig är den inte. Lite svår att hänga med i emellanåt, särskilt när de talar franska och mycket händer i bild, men själv har man fullt upp med att hänga med i undertexterna… Men, ska poängteras, jag gillar filmer vars story inte serveras på ett silverfat utan man får lov att tänka till själv. Och det här är en sådan film. Krävs en omtitt för att sy ihop storyn tror jag bestämt.

2 reaktion på “Eden Log

  1. Låter intressant. Jag har inte sett filmen själv men jag har den liggandes. Jag hade hoppats se den med en kompis men det blev inte av.

  2. Hoppas du kan se den snart för det ska bli kul att höra vad du tycker om den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>