Ils (Them)

Regi: David Moreau, Xavier Palud

Skådespelare: Olivia Bonamy, Michaël Cohen

År:  2006

Genre: Skräck

Sett: DVD 9/10

Betyg: 3/5

IMDb

Synopsis

Lucas och Clementine lever fridfullt i deras isolerade hus ute på landet, men en natt vaknar de upp till konstiga läten… De är inte ensamma…

Trivia

Enligt regissören David Moreau så lider Olivia Bonamy av klaustrofobi så mycket av hennes agerande när hon kryper runt i tunnlarna är på riktigt.

Sägs vara baserad på en sann historia om ett australiensiskt par som tillbringade sin semester i ett hus i Rumänien.

Mitt omdöme

Fransk skräckfilm som lite då och då lyckas få respons hos mig med sina skrämseleffekter. Skådespelarna gör sitt jobb, foto och scenografi är helt ok. Det som höjer filmen några snäpp i mina ögon är slutet som visar vilka de skyldiga är och den olustiga känslan som det lämnar kvar hos mig. Tanken på att det inte är helt uppåt väggarna, utan det finns människor som är helt avtrubbade och kan göra något liknande i verkligheten. Ok, att de här i filmen tog det ett steg längre, men ändock.

2 reaktion på “Ils (Them)

  1. Såhär skrev jag en gång:

    Nervig och otäck skräckfilm om ett par som blir jagade av okända människor i sitt hus. Vad som gjorde den riktigt creepy var när man på slutet får veta att det var [spoiler] som låg bakom allt och att det dessutom är baserat på riktiga händelser.

    Så i stort sett håller jag med dig. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>