Dunderland

Land: Norge

Regi: Nils J. Nesse och Finn-Erik Rognan

Skådespelare: Miriam Prestøy Lie, Reidar Sørensen, Sven Henriksen

År: 2012

Genre: Skräck

Sett: Blu-ray 1/9 2013

Längd: 76 min.

IMDb

Synopsis

Året är 1695. Den unga flickan Johanne Nilsdatter blir anklagad för häxeri och kastas bakbunden ner i det bottenlösa tjärnet Djupkista i norska Dunderlandsdalen. Hon försvinner i djupet och hittas aldrig. Under åren som följer drabbas dalen av en rad oförklarliga tragedier och lokalbefolkningen är övertygade att en förbannelse vilar över stället. Trehundra år efter den sista häxprocessen anländer ett teatersällskap till ett nedlagt scoutläger i dalen för att sätta upp en pjäs om de norska häxprocesserna. Men en morgon är stjärnan i ensemblen spårlöst borta, och snart börjar en efter en av skådespelarna att försvinna.

Mitt omdöme

Norrmännen har tidigare gett sig tillkänna med filmen Trolljägaren som var en härligt positiv upplevelse så denna film ville jag självklart se. Tyvärr uppfyllde den inte mina förväntningar för manuset spretade åt alla håll och kanter. Snodde friskt från t ex ”The Shining”. Rörigt intryck, tråkigt foto där man inte ens lyckades utnyttja de tacksamma miljöerna från de norska fjällen. Gäsp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>