Mama

Land: Spanien/Kanada

Regi: Andrés Muschietti

Skådespelare: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau

År: 2013

Genre: Skräck

Sett: Blu-ray 1/9 2013

Längd: 100 min.

IMDb

Synopsis

För fem år sedan försvann systrarna Victoria och Lilly spårlöst från sin trygga förort. Sedan dess har deras farbror Lucas och hans flickvän Annabel tröstlöst sökt efter dem. Efter att paret hittat flickorna vid liv i en gammal stuga förbyts glädjen över upptäckten i en undran om flickorna verkligen är de enda gästerna som de har välkomnat in i sitt hem.

Trivia

Mama spelas av Javier Botet som har Marfans syndrom vilket ger honom en slank kroppsbyggnad, långa fingrar och överrörlighet i lederna. Enda CGI:n som användes var för håret.

Mitt omdöme

Guillermo del Toros roll är exekutiv producent, men nog kan jag tycka att hans hantverk kikar fram i filmen. Kanske att regissören tillika manusförfattaren är hans lärjunge? Nåja, resultatet blev en godkänd berättelse om barn och spökerier där barnskådespelarna, särskilt den yngre, imponerade stort. Men som film sådan inget nydanande direkt, vi har sett det förut i olika tappningar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>