Oblivion

Land: USA

Regi: Joseph Kosinski

Skådespelare: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo

År: 2013

Genre: Sci-fi

Sett: Blu-ray 19/10 2013

Längd: 125 min.

IMDb

Synopsis

Jack Harper är en av de sista robot-reparatörerna som är stationerad på Jorden.

Jacks uppdrag, som är en del av en massiv operation för att utvinna viktiga resurser efter årtionden av krig mot ett skrämmande hot kallade ”Scavs”, är nästan fullbordat.

En dag raseras Jacks tillvaro plötsligt när han räddar en vacker främling från ett nedskjutet rymdskepp. Hennes ankomst utlöser en kedja av händelser som tvingar honom att ifrågasätta allt han vet och som lägger mänsklighetens öde i hans händer.

Trivia

Tidigare namn på filmen var Horizons.

Joseph Kosinski och Claudio Miranda gillade inte den extrema användningen av blue screens i Tron Legacy utan ville använda sig mer av glas, speglar och glänsande ytor för glastornet. Himlen projicerades på en jätteskärm bestående av 21 monitorer.

Mitt omdöme

Visuellt en fantastisk film som bjöd på många sköna stunder. Själva berättelsen får godkänt, men framfördes på ett ganska blekt sätt. Jag tycker inte heller att skådespelarna stack ut på något sätt, men det beror nog främst på deras karaktärer. Godkänd film som dock snart riskerar hamna i oblivion. Höhö.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>