Triangle

Regi: Christopher Smith

Skådespelare: Melissa George, Joshua McIvor, Jack Taylor, Michael Dorman, Henry Nixon, Rachael Carpani, Liam Hemsworth

År: 2009

Genre: Skräck

Sett: Blu-ray 18/9 2011

Längd: 99 min.

Betyg: 2/5

IMDb

Synopsis

Efter att ha hamnat i en våldsam storm med sin segelbåt, lyckas Jess och hennes vänner ta sig ombord på ett passerande kryssningsfartyg. Men lyckan varar inte länge. Klockorna har stannat, ingen finns vid rodret och båten tycks vara tom – men de är långt ifrån ensamma…

Trivia

Referenser till The Shining finns med: numret 237 förekommer (samma nummer som hotellrummet dit Danny inte fick gå), korridorerna, ord skrivna på en spegel, balsalen och en yxa.

Mitt omdöme

Första halvtimmen var mycket intressant och spännande, men sedan hände allt på en gång och vi levererades svaret vare sig vi ville det eller inte. Sedan gick filmen på rundgång och blev bara tjatigare och tjatigare. Inte ens slutet lyckades rädda filmen.

Melissa George är bra i rollen som Jess som är knytpunkten i filmen. CGI-måsarna och vågorna runt båtarna var dåligt gjorda, men miljön på skeppet var desto bättre iscensatt. Nej, hade de inte avslöjat så mycket i ett så tidigt skede och låtit oss klura lite själva hade resultatet blivit så mycket bättre än som det nu blev.

4 reaktion på “Triangle

  1. :-P

    Jag är mest lite road av din recension. :-) Kort och kärnfull; och är nog, för en gångs skull, inte lika ”hård i omdömet” som du – annars är det ju jag som många gånger framträdesvis tar fram slaktarverktygen. Jag upplevde ’Triangle’ som intressant och gillade även det repetitiva. Det förstärkte hennes känsla av den temporala och rent av metafysiska klaustrofobin, vilket smittade av sig på mig som åskådare. För mig var filmen ett välkommet avbrott i en annars så trött genre. Den är definitivt inte fläckfri – varav några aspekter är CGIn (som du nämner) och vissa skådespelare.

    Slutet var för mig något chockerande – hm, kanske snarare förvånande – med tanke på att man sällan (eller aldrig) ser det i en amerikansk film (utan att ’spoilra’ för mycket).

  2. :D

    Även jag reagerade över det som skedde mot slutet. Som du skriver: inte så ofta det inträffar i en amerikansk film.

    Nej, som sagt var: början och slutet var riktigt bra. Synd bara på mittdelen… Zzzzz. ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>