X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine

Betyg: 2/5

Regi: Gavin Hood

Skådespelare: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Lynn Collins, Kevin Durand, Ryan Reynolds

År: 2009

Genre: Sci-Fi/Action

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0458525/

Sett: DVD  18/4

”X-Men Origins: Wolverine” utspelar sig innan händelserna i X-Men och berättar historien om Wolverines våldsamma förflutna, hans komplexa förhållande till sin bror Victor Creed och jakten på de som är ansvariga för hans älskades död.

Zack Snyder och Bryan Singer tackade nej till att regissera då de båda var upptagna på annat håll.

Liev Schreiber var först påtänkt i rollen som Stryker men han fann rollen som Sabertooth/Victor Creed mer intressant. Det var förresten gode vännen Hugh Jackman som ville att Liev skulle vara med i filmen.

Nej, den här håller inte. Manuset bordes ha putsats till ytterligare för uppbyggnaden av Wolverines bakgrund är ett hastverk, en transportsträcka till slutet där allt kräm läggs på fighten mellan olika sorters mutanter. Iofs ganska snyggt gjort och trevligt att fler mutanter presenteras för oss (blev förtjust i Gambit ska jag erkänna), men det räcker inte för helheten tyvärr.

Exempel 1: Dåligt uppbyggt med scenen där Jimmy/Wolverine lämnar de andra för att han fått nog. Kändes mer som ”jaha”. Särskilt när de andra bara stod kvar och såg på, trots att Victor sa att de inte kunde låta honom gå. O well. Förstår att Jimmy/Wolverine fått nog av dödande efter allt krigande och så, men de har inte lyckats få med det känslosamma, hur han egentligen upplevde det. Det tappades bort på vägen vilket gör detta bara till en enkel ursäkt att låta filmen fortsätta med hur de andra jagar honom eller nåt.

Exempel 2: Nigeria. Kontoret. Fånigt att Reynolds får styla genom att helt på egen hand ta hand om de uppradade vakterna med endast sitt svärd till hjälp och de andra står bara och ser på. :rolleyes:

Exempel 3: Riktigt kackigt gjort är Blob som en extremt fetlagd man. Pinsamt dåligt må jag säga.

Hyfsat snyggt gjort i alla fall med förtexterna där två scener vävs ihop och samtidigt får vi en kort introduktion om vad som komma skall. Ja, det blev en kort recension av denna film. So be it.

2 reaktion på “X-Men Origins: Wolverine

  1. Jag håller med om att det är ett hastverk som mest känn som en ursäkt för att kapitalisera på den mest populära X mannen. Göran Sommerdhal på SR:s Kulturnytt uttryckte det bäst i sin recension:

    ”Om jag ska fatta mig kort, skulle jag säga, att det här är en bra berättelse men bedrövligt konventionellt berättad. Ingen magi, ingen profil, ingen stil, bara tjong i tvättbrädan och morr i mustaschen.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>