20 Years After

Land: USA

Regi: Jim Torres

Skådespelare: Azura Skye, Joshua Leonard, Diane Salinger

År: 2008

Genre: Drama/Sci-fi

Sett: DVD 24/11 2012

Längd: 91 min.

IMDb

Synopsis

20 år efter att jorden närapå förintats av atombomber och epidemier, kämpar ett fåtal människor för överlevnad, bosatta i underjordiska grottsystem där de gömmer sig från ovanvärldens mordiska rebeller. Hoppet väcks åter när Sarah, den första gravida kvinnan på 15 år, ansluter till gruppen. Samtidigt får radioprataren Michael kontakt med en främling som sänder från okänd mark, utanför riskzonen där man trodde att liv inte existerade. Men vägen dit går genom öde ruinstäder där mörka krafter väntar.

Trivia

Arbetstiteln ”Like moles, like rats” kommer från pjäsen ”The Skin of Our Teeth”.

Mitt omdöme

Ok, ärligt talat höll jag på att somna när jag såg filmen. När man läser synopsisen så låter det mycket intressant, men tyvärr lyckas de inte förmedla det vidare från pappersformatet. Jag brukar inte ha något emot långsamma tempon i en film så länge det ger något och finns ett driv i berättelsen. Här saknas det och blir mest segt och utdraget, fullt av logiska luckor. Tekniskt sett ger den sken av att vara en tv-serie inspelad på 80-talet så visst lyser den låga budgeten igenom, både bra och dåligt. Jag menar: filmen är ju ändå från 2000-talet. Jag tror filmen vunnit mer på att fokusera på livet under jord och på Sarahs berättelse. Skippa det förvirrade karaktärerna och scenerna som ploppade fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>