Snow White and the Huntsman

Land: USA

Regi: Rupert Sanders

Skådespelare: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Ian McShane

År: 2012

Genre: Action

Sett: Blu-ray 24/11 2012

Längd: 127 min.

IMDb

Synopsis

Drottningen vill förgöra henne, men vad den ondskefulla härskarinnan inte vet, är att den unga kvinnan, som hotar hennes makt, har tränat krigskonst med den jägmästare drottningen sänt för att döda henne. Sam Claflin spelar prinsen som länge varit förtrollad av Snövits skönhet och kraft.

Trivia

Dvärgarna i filmen spelades inte av riktiga dvärgar utan tekniska tricks gjorde att skådespelarna såg kortare ut än vad de är i verkligheten. Många protesterade mot detta och jämförde med att vita människor förr sminkandes för att se ut som svarta.

Två Oscarsnominering 2013: Bästa kostym och Bästa visuella effekter.

Mitt omdöme

Halvvägs en sagofilm som bjöd på viss underhållning för att sedan förlora viljan att slutföra det som påbörjats. Mycket inspiration har hämtats från Sagan om ringen och Narnia, men utan att lyckas återskapa dessa filmers magiska värld på grund av mindre kompetent folk. Fotot var en besvikelse och både specialeffekterna och manuset svajade som kungens gamla, slitna fana. Kristen Stewart fungerade inte alls som den väna Snövit och Charlize Theron spelade över i vissa scener (inte för att hon hade så mycket spelutrymme). Behållningen var de inte helt obekanta ansiktena som spelade dvärgarna (som var väldigt bra gjorda ska tilläggas).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>