The Conjuring

  • LandUSA
  • Regi: James Wan
  • Skådespelare: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor
  • År: 2013
  • Genre: Skräck
  • Sett: Blu-ray 5/1 2014
  • Längd: 112 min.

IMDb

Synopsis

Filmen bygger på den sanna berättelsen om Ed och Lorraine Warren, världsberömda utredare av övernaturliga händelser, som kallas in för att hjälpa en familj som terroriseras av mörka krafter. I familjens hus mitt ute på landsbygden blir Warrens tvungna att utmana en stark demonisk kraft och blir då indragna i det otäckaste fallet de någonsin skulle komma att råka ut för…

Trivia

Filmen spelades in i kronologisk ordning.

Lorraine Warren och Andrea Warren fungerade som konsulter till regissören James Wan och manusförfattarna. De hävdar båda att händelserna i filmen är sanna.

Ed och Lorraine Warren undersökte Perrons hus 1973 – 1974.

Lorraine Warren gör en cameo i filmen.

Mitt omdöme

Tekniskt sett fantastiskt genomfört med autentiska 70-tals miljöer, klädsel och stil. Och framförallt fotot. Toppbetyg till det! Vad gäller själva berättelsen blir jag direkt skeptisk när det står att den baseras på verkliga händelser, i alla fall när det handlar om teman som i denna film. Jag gjorde mitt bästa för att bortse från det och kvar blev en ganska tråkig berättelse om familjen som drabbas av onda väsen som tar över deras liv och paret som ska hjälpa dem. Och jag är smått less på filmer där det krävs en kärnfamilj för att övervinna svårigheter och där religionen spelar så stor roll. Gäsp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>