Elysium

  • LandUSA
  • Regi: Neill Blomkamp
  • Skådespelare: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley
  • År: 2013
  • Genre: Sci-fi
  • Sett: Blu-ray 5/1 2014
  • Längd: 109 min.

IMDb

Synopsis

Året år 2154. Två klasser av människor existerar: de mycket rika, som lever på en exklusiv, konstgjord rymdstation kallad Elysium, och resten, som lever på den överbefolkade, förstörda planeten Jorden.

Jordens förtvivlade befolkning försöker att fly den kriminalitet och fattigdom som sprider sig över världen. Den enda person som har möjlighet att skapa jämlikhet mellan dessa världar är Max, en vanlig kille som är i desperat behov av att komma till Elysium.

Trivia

Huvudrollen erbjöds först till den sydafrikanske rapparen Ninja som tackade nej och Eminen fick då förfrågan. Men då han ville att filmen skulle spelas in i Detroit, vilket filmbolagen sa var omöjligt, så rollen erbjöds till Matt Damon som accepterade.

Neill Blomkamp debut som långfilmsregissör var med District 9 (2009) vilken även Sharlto Copley medverkade i. ”Elysium” är hans andra film där han står för regin, tidigare har han regisserat kortfilmer.

Mitt omdöme

Svårt att låta bli att jämföra med Blomkamps tidigare film, District 9, som var riktigt bra debut av honom som långfilmsregissör. Tyvärr saknade jag samma gnista i denna film som tenderade att bli en actionfilm i mängden med bleka skådespelare och en Jodie Foster som misslyckades kapitalt med sin karaktär. Tråkigt manus och Kruger blev mest skrattretande och smått påfrestande i längden. Nej, jag ska erkänna att jag hade väntat mig lite mer av filmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>