Vi måste prata om Kevin

Originaltitel: We Need to Talk About Kevin

Land: Storbritannien/USA

Regi: Lynne Ramsay

Skådespelare: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

År: 2011

Genre: Drama

Sett: DVD 2/3 2013

Längd: 106 min.

IMDb

Synopsis

Eva lägger ambitioner och karriärtankar på hyllan när Kevin föds. Förhållandet mellan son och mor är svårt redan från första början. När Kevin är femton år begår han en fruktansvärd handling. Eva kämpar med sina egna känslor av sorg och ansvar. Har hon någonsin älskat sin son? Och i vilken utsträckning kan hon själv beskyllas för det som Kevin gjort?

Trivia

Baserad på romanen med samma namn skriven av Lionel Shriver.

Det tog närmare fyra år att göra filmen där själva inspelningen endast tog 30 dagar.

Mitt omdöme

Berättelsen fokuserar runt Eva och det lyckas de bra med, mycket tack vare Tilda Swintons utmärkta skådespel, men även för att de övriga deltagarna inte tillåts ta så mycket plats. Visst kunde manuset bearbetas lite till och vissa scener setts över, men på det stora hela så var det en bra och tankeväckande film.

Efter alla hemska och tragiska händelser som skett i verkligheten där förövaren varit en ung person har det väckt frågan hos många hur det egentligen kunde hända. Vad var det som gick fel? Hur kan en människa växa upp och göra något så förkastligt? Uppväxten, omgivningen eller medfött? Den här filmen väcker de frågorna, men vi får inga svar. Kanske för att det inte finns några?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>