Feed

Betyg: ****

Regi: Brett Leonard

Skådespelare: Alex O’Loughlin, Patrick Thompson, Gabby Millgate

År: 2005

Genre: Thriller

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0445965/

Sett: DVD 29/10

Phillip Jackson arbetar framgångsrikt som polis, och undersöker kriminella sidor på internet. Bland porr och pedofili hittar han en mystisk webbsajt om ”feeders” och ”gainers” – och upptäcker en sjuk värld, där män besatta av feta kvinnor träffas på internet.

Bara att läsa om vad filmen handlar om ger mig olustkänsla då jag vet att det förekommer ju i verkligheten.
Skön början: en kille åker runt i sin bil i en stad där natten tagit över. Musik strömmar ur högtalarna. Går över till dag. En behaglig, familjär stämning.

Nästa scen så är vi i Tyskland och polisen ska slå till mot ett hus. Ljuset går i en kall, blåtonad skala, men gräset är grönt och frodigt. Liten hint om vad som komma skall… Mycket obehaglig scen som utspelar sig inne i huset: polisen som kommer in i köket och något puttrar i stekpannan. Han går in i badrummet och möts av en fruktansvärd scen: sittandes i badkaret är en man som hela tiden säger ”Jag vill bli uppäten”. Bredvid honom sitter en annan man och flinar. Burr. Polisen som blir vittne till detta är den australienske polisen Phillip Jackson som via internet letar upp offer och gärningsmän och följer upp spåren världen runt. Denna händelse blir en utlösande faktor till efterföljande reaktioner och agerande av Phillip.

När Phillip hittar  sajten som handlar om den extrema böjelsen vissa män har att mata extremt överviktiga kvinnor, får han upp ögonen för Michael. Michael, som vi snart blir varse om, löper hela linan ut tills kvinnan han föder dör. Det obehagliga är att se är hur kvinnan, Deidre, älskar Michael över allt annat. Fast man kan ana en viss tvekan ibland så går hon med på alla Michaels påhitt. Allt för att behålla hans kärlek. Fruktansvärd scen där han matar Deidre med en slang och hon hulkar och hulkar.

Vi får se olika sorters kärlekar i denna film: killen som föder den överviktiga kvinnan, hon som i sin tur går med på allt för hans skull, han som vill bli uppäten, polisens förhållande som är väldigt turbulent och våldsamt.

Slutar som det börjar med en varm och familjär scen: kök i 50-talsstil, mannen på väg till jobbet, hustrun som gjort i ordning en matlåda till maken. Maken åker iväg…

En reaktion på “Feed

  1. Intressant film eftersom man vet att detta sker i verkligheten (kanske inte exakt så som skedde i filmen).

    Men jag gillade inte filmen lika mycket som Marianne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>