Underworld: Awakening

Land: USA

Regi: Måns Mårlind, Björn Stein

Skådespelare: Kate Beckinsale, Michael Ealy, India Eisley, Stephen Rea, Theo James, Charles Dance

År: 2012

Genre: Action

Sett: Blu-ray 17/8 2012

Längd: 88 min.

IMDb

Synopsis

Efter att ha vaknat upp från 12 år i koma upptäcker Selene att hon har en 14-årig dotter som är en hybrid av vampyr och Lycan. I denna actionspäckade film måste de stoppa en biotekniskt företag från att skapa en hel armé av super-Lycans.

Trivia

Polisen Sebastian kör en Volvo med svenska registreringsskyltar.

Mitt omdöme

Svenskarna Mårlind och Stein har tidigare regisserat (bland annat) svenska filmen Storm (2005) och visst kan man förstå att de fick förtroendet att regissera Underworld. Vilket ska tilläggas de gör ett gott arbete med och följer troget Wisemans vision av franchisen. Det är snyggt filmat och actionspäckat utan att tappa tempo eller bli tråkigt. Kate Beckinsale kickar rumpa lika smäckert som latexdressen sitter klistrad på hennes kropp. Men väntar man sig något djupare så lär man bli besviken. Syftet är ren och skär underhållning och underhållen blir man uppbackad av skön musik. Ska jag anmärka på något (förutom att jag blir lite mätt på alla närbilder på CGI-lykanerna) är det besvikelsen som uppstod när inte dottern stod upp liksom Neo i The Matrix – ”She’s the One!”. :)  Men visst, hon är ung och inte medveten om alla – förmodade – krafter hon besitter. Kanske får se mer av den varan i 5:an…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>