Apollo 18

Land: USA/Kanada

Regi: Gonzalo Lopéz-Gallego

Skådespelare: Warren Christie, Lloyd Owen, Ryan Robbins

År: 2011

Genre: Skräck

Sett: Blu-ray 2/6 2011

Längd: 86 min.

IMDb

Synopsis

Officiellt var Apollo 17, som skickades iväg den 17:e december 1972, den sista bemannade resan till månen. Men ett år senare, i december 1973, skickades två amerikanska astronauter tillbaka till månen på ett hemligt uppdrag, bekostat av USAs försvarsdepartement. Vad du är på väg att se är de verkliga bilder som astronauterna tog på den resan. Medan NASA förnekar dess autencitet, menar andra att det är den riktiga anledningen till varför vi aldrig har åkt tillbaks till månen.

Trivia

Filmades med gamla kameralinser från 70-talet.

Manuset skrevs om flera gånger under inspelningen.

När Timur Bekmambetov, som är i ropet just nu,  kom in som producent så kom även en större budget in i produktionen.

Mitt omdöme

En film som lämnar mig en aning splittrad. Den är inte dålig, men samtidigt saknas något i den för att den ska sticka ut från mängden. Manuset är för enkelt och jag saknar vidareutveckling av vissa element. Tekniskt inget att klaga på, de väver samman bilder från Nasa med egna på ett snyggt sätt. För min del var det smått distraherande till en början ska erkännas: jag satt och var mest fascinerad av de verkliga bilderna och tänkte tillbaka på när jag var i 10-års åldern och galen i rymden – hade blivit helt lyrisk om jag sett denna film då!

Ett plus ska de ha för de lyckade, men klassiska,  skrämseleffekterna som jag gick på varenda gång! Meh. Första gången: ok. Nästa gång tänkte jag ”nu lurar ni mig inte” och hoppade till likväl! :D

Summa kardemumma: en film som får väl godkänt för det tekniska, men icke godkänt för manuset som var alltför tunt och lämnade mycket övrigt att önska.

2 reaktion på “Apollo 18

  1. Eller hur här också! :-) Tycker dock att skådespeleriet inte är trovärdigt…

  2. :D

    Jag tyckte de var ok, gjorde det de skulle. Inte så att jag fick en wow-upplevelse dock. :) Men det är ju klart: med bättre skådisar och förbättrat manus så…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>