The Awakening

Land: Storbritannien

Regi: Nick Murphy

Skådespelare: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton

År: 2011

Genre: Thriller

Sett: DVD 2/6 2012

Längd: 102 min.

IMDb

Synopsis

England, 1921. Det ockulta är på allas läppar, men spökjägaren Florence Cathcart är en iskall skeptiker. När hon anlitas för att klara ut mystiska händelser på ett gammalt barnhem är hon övertygad om att allt bara handlar om pojkstreck … Ända tills hon möts av en syn som får blodet att frysa till is ådrorna! Plötsligt jagas spökjägaren av det oförklarliga, av en gen-gångare i barnkropp och av ett barnhem som blir alltmer klaustrofobiskt för varje sekund!

Trivia

Nick Murphy skrev manuset tillsammans med Stephen Volk.

Mitt omdöme

Regissören Nick Murphys långfilmsdebut. Tidigare har han regisserat avsnitt i tv-serier som  Primeval (2008). Debuten han gör med denna film tycker jag förtjänar en applåd för det mesta sitter som det ska: välskrivet manus som adapterats på ett mycket bra sätt med stämningsfyllda miljöer som backas upp av ett fint foto, spöklik atmosfär och skrämseleffekter (som undertecknad gick på hela tiden), spännande berättelse och med skådespelare som fyllde sina roller väl. Ni som följer Game of Thrones lär känna igen ett bekant ansikte.

Jag gillar det här. Alltför sällan nuförtiden som man får se en ”hederlig” spökhistoria som är befriad från en massa coola specialeffekter och splatter. Gillar även upplägget med en självständig kvinna på 20-talet som har till uppgift att avslöja bluffmakarna och händelserna som tar sin början på allvar när hon anländer till skolan, en gammal herrgård som är som gjord för kusliga spökerier. BBC var inblandade i produktionen och det märks för de brukar oftast leverera kvalitet.

 

4 reaktion på “The Awakening

  1. Jag måste lägga till en Like-knapp här! :)

    Har du skrivit om den?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>