The World’s End

  • LandStorbritannien
  • Regi: Edgar Wright
  • Skådespelare: Simon Pegg, Paddy Considine, Nick Frost, Martin Freeman, Eddie Marsan, Rosamund Pike
  • År: 2013
  • Genre: Komedi
  • Sett: Blu-ray 4/1 2014
  • Längd: 109 min.

IMDb

Synopsis

I ”The World’s End” återförenas fem barndomsvänner 20 år efter ett misslyckat försök att genomföra en pubrunda av episka format.

En av dem har gett sig fasen på att åter försöka genomföra detta ölens marathon, och de övertygas till en reprisrunda av kompisen Gary King Gary, en 40-årig man som aldrig lämnat tonåren. Han släpar med sig sina gamla kompisar till deras hemstad och till ett nytt försök att nå den mytomspunna puben – ”The World’s End”.

Trivia

Filmen kompletterar vad Simon Pegg och Ed Wright kallar för ”The Blood and Ice Cream Trilogy” som, förutom denna film, består av Shaun of the Dead (2004) och Hot Fuzz (2007).  Eller ”Three Flavours Cornetto Trilogy” som den också benämns som då olika smaker av glassen Cornetto förekommer i varje film.

Mitt omdöme

Mycket bra skådespelare och tillika produktion. Okej manus och effekter, men trots allt en ganska tråkig film. Kan bero längden och de utdragna slagsmålsscenerna. ”Robotarnas” lysande ögon blev tröttsamma i längden. ”Shaun of the Dead” tycker jag var fullkomligt lysande, men efterföljarna når inte ens upp till dess fotknölar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>