Kaw

Betyg: 2/5

Regi: Sheldon Wilson

Skådespelare: Sean Patrick Flannery, Stephen McHattie, Kristin Booth

År:   2007

Genre: Skräck

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0491005/

Sett: DVD 29/10

Clyde är den förste som uppmärksammar fåglarnas märkliga beteende, men då hans anseende fått sig en törn pga hans alkoholmissbruk är det ingen som vill ta honom på allvar. Tills händelserna börjar eskalera…

Man upptäcker snart att bonden Oskar (John Ralston) har dolt en minst sagt onaturlig utveckling för ortsborna och detta leder till den strid på liv och död som den lilla staden nu måste utkämpa med både näbbar och klor.

Ok, en film som handlar om aggressiva fåglar får ju en att osökt tänka på klassikern av Alfred Hitchcock, Fåglarna, en jämförelse som denna film inte vinner på.

Början av filmen var faktiskt bättre än jag kunde tro: de har lyckats få fram känslan av den lantliga miljön och människorna som lever där. Framför allt sticker Stephen McHattie ut som gör en riktigt hygglig prestation med tanke på förutsättningarna han hade…

Själva manuset är föga upphetsande: följer standardmallen ganska bra vilket innebär att vi ofta ligger steget före i vad som komma skall.

Specialeffekterna då? Eh, ganska uselt gjort överlag. Exempel en närbild av en korp, inklippt med en annan bakgrund, samma förekommer ett antal gånger. Haha, kan ju vara smart om man har stram budget, men för oss tittare är det mindre bra.

En reaktion på “Kaw

  1. Hade inga förväntningar alls av denna film, en B-film helt enkelt som har visats på Sci-Fi Channel. Men den var helt OK, förutom ett par scener med en korp som dom använde rätt ofta.

    Det var i slutet av filmen som det bara gick nedåt.
    Står några och skjuter med gevär på ett fält ca. 100 meter bort från en byggnad där det finns folk som står ute så borde det ju höras. Inte helt plötsligt att någon ser ett ljussken och kläcker ut sig, det är någon som skjuter där borta och då hör man skotten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>