How to Survive a Plague

Land: USA

Regi: David France

År: 2012

Genre: Dokumentär

Sett: 23/2 2013

Längd: 120 min.

IMDb

Synopsis

Filmen berättar genom intervjuer och arkivfilmer om AIDS-aktivister i USA under åren då sjukdomens härjningar var som värst.

Trivia

David France är journalist och författare. Den här dokumentären är hans debut som regissör.

Oscarsnominering 2013: Bästa dokumentär.

Mitt omdöme

Dokumentär om AIDS som grasserade på 80-talet. Vi får följa några eldsjälar som bildar Act Up i syfte att, med hjälp av lagstiftning och medicinsk forskning, få ett slut på sjukdomen som skördar så många liv.

Mycket bra dokumentär och ett mycket viktigt ämne som inte får falla i glömska. Fruktansvärt att höra att många nekades sjukvård pga sin sjukdom och/eller att de var homosexuella. Kyrkan som tar avstånd från dem och president Bush som säger att det var ju bara för dem att ändra på sitt beteende. Eh. David France gör ett bra jobb genom att använda gamla klipp från den tiden blandat med nya. Jag blir imponerad av engagemanget från de som var med på den tiden det begav sig och att de aldrig gav upp.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>