Don’t Be Afraid of the Dark

Land: USA/Australien/Mexiko

Regi: Troy Nixey

Skådespelare: Katie Holmes, Guy Pearce, Bailee Madison

År: 2010

Genre: Rysare

Sett: Blu-ray 16/8 2012

Längd: 99 min.

IMDb

Synopsis

Blackwood Manor ligger omgiven av fantasieggande trädgårdar och prunkande grönska. Här levde naturskildraren Emerson Blackwood med sin son tills den dag då sonen spårlöst försvann. Ett sekel senare flyttar Sally in i Blackwood Manor medan hennes pappa och styvmamma renoverar det gamla herresätet. Uppfylld av känslan att ingen vill ha henne utforskar hon ensam det stora huset och dess omgivningar. Det enda som tröstar och får henne på gott humör är de mystiska rösterna från källaren som säger att de bara vill vara hennes vänner.

Trivia

Nyinspelning av en tv-film från 1973 med samma namn. Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth (2006)) skrev inte bara manus (ihop med Matthew Robbins) utan producerade även filmen. Han gör även en cameo: håll utkik i flygplanet!

Mitt omdöme

Fantastiska miljöer, scenografi, foto och ljussättning. Visst kan vi skönja del Toros delaktighet där. Men skrämselfaktorn och spänningen lyste med sin frånvaro, mycket beroende på att jag inte tycker det är skrämmande med dylika monster/varelser (jag föredrar att ge utlopp för min egen fantasi) och skådespelarna/karaktärerna kändes väldigt bleka. Unga Madison kan jag inte bestämma mig för om hon spelade bra eller spelade över, kanske en kombination av de båda? Filmen klockade in på 99 minuter, men kändes så mycket längre. Upplösningen mot slutet följde mallen och slutscenen kunde de gott klippt bort helt. Men visst var det charmigt att se en film som andades good ol’ chiller!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>