The Adventures of Tintin

Svensk titel: Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Land: USA/Nya Zeeland

Regi: Steven Spielberg

Röstskådespelare: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg

År: 2011

Genre: Animerat

Sett: 25/2 2012

Längd: 107 min.

IMDb

Synopsis

I filmen beger sig den orädde reportern Tintin, hans stridslystne hund Milou och den bråkige Kapten Haddock ut på ett äventyr för att finna det sedan länge förlorade skeppet ”Enhörningen” som innehåller hemligheten om en antik skatt… och nyckeln till en uråldrig förbannelse.

Trivia

Steven Spielberg har haft rättigheterna till Tintin sedan 1983.

Första animerade filmen som Steven Spielberg regisserat. Han tänkte först göra en live-action film, men Peter Jackson fick honom på andra tankar.

Oscarsnominering 2012: Bästa originalmusik.

Mitt omdöme

Mycket snygga förtexter som tyvärr ej följde med när berättelsen tog vid. Lovade mer än de sedan levererade. Animationstekniken var fantastisk med extra bonus i form av alla detaljer och de läckra övergångarna mellan scenerna. Jag hade dock svårt att vänja mig vid att Milou hette Snowy och Duponts kallades för Thompsons. Bah. Men det är bara en marginalanteckning för det är ju en engelsk film och där heter karaktärerna så. Bara att vänja sig. Vilket jag faktiskt gjorde till slut.  Märkligt nog så upplevde jag de 1,37 minuterna som filmen varade som dubbelt så långt. Detta trots de fullspäckade actionsekvenserna eller kanske på grund av dem? Blev kanske lite väl mycket av den varan så äventyret tappades på vägen, så även mitt intresse. Godkänd film, men inte så mycket mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>