The Children

Land: Storbritannien

Regi: Tom Shankland

Skådespelare: Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield, Rachel Shelley

År: 2008

Genre: Skräck

Sett: DVD 11/12 2011

Längd: 81 min.

Betyg: 3/5

IMDb

Synopsis

Fem familjer med många barn samlas under julhelgen i en liten stuga ute i skogen. Så många barn ihopfösta i ett sådant litet utrymme bäddar självklart för en explosiv cocktail, och när ett av barnen insjuknar börjar saker och ting verkligen ta fart. Vad som verkar vara en serie bisarra olyckor slutar med att en förälders liv får ett väldigt blodigt slut.

Men var det en olyckshändelse, eller är det något vansinnigt fel på barnen?

Mitt omdöme

Trots enerverande barnskrik som avlöses av de vuxnas skrikande och konstsnö i ett vinterlandskap där skådisarna sprang omkring lättklädda som om det vore sommarvärme, så fann jag mig helt fokuserad på det som utspelade sig i tv-rutan. Bra skådespelare, framförallt de yngre imponerade stort. Blodigt, men inte alltför överdrivet konstigt nog. Råa scener med barn inblandade som ger en gåshud. Ska tillägga att klippningen var riktigt snyggt gjord då vi aldrig fick se med egna ögon barn som fullföljde sina dåd utan överlät åt oss åskådare att fylla i resten vilket bara ökade obehaget.

Filmen lämnade en olustig känsla inom mig när den var slut och jag inser att den var mer skrämmande än vad jag trodde medan jag såg den. Ett plus för att tid inte ödslades med att förklara anledning till händelserna och ett extra plus för ett slut som överläts till oss åskådare att ta ställning till.

4 reaktion på “The Children

  1. Jo, men visst – kan hålla med här till vissa delar.

    Men du, vännen, du öser plus över den i recensionen, men den hamnar på tre i slutbetyg. Inte dags att skippa sifferbetygen? :-D

  2. Sant. Faktum är att jag mer och mer funderat på att överge betygssättningen för de säger oftast inte allt om vad jag tyckte om filmen. Och oftast kan det vara besvärligt att sätta en siffra på filmen.

    Vad tror du? Skriver jag tillräckligt hyfsat för att skippa det? :)

  3. Jag tycker definitivt du skriver ’tillräckligt hyfsat’ och mer därtill – och utvecklas hela tiden.

    Sifferbetyg övergav jag själv för ett antal år sedan – de säger absolut ingenting egentligen (att det bara finns fem typer av filmer – om man har femgradig skala?). Det är det som du skriver som är det intressanta. Jämför även med litteratur – där ses sällan eller aldrig numeriska omdömen. Däremot skivor – vilket jag tycker också är fullständigt bortkastat.

  4. Tack och tack för input! Tar jag bort det så får jag ju en större utmaning att verkligen skriva ordentligt så det framgår vad jag tycker om filmen. Som ovanstående film – där borde jag kanske tagit upp det som var mindre bra så att man inte får intrycket av en 5-poängare. :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>