Jurassic Park III

Land: USA

Regi: Joe Johnston

Skådespelare: Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni, Laura Dern, Alessandro Nivola

År: 2001

Genre: Äventyr

Sett: Blu-ray 30/10 2011

Längd: 91 min.

Betyg: 3/5

IMDb

Synopsis

Dr. Alan Grant övertalas motvilligt att vara guide till den välbärgade äventyraren Paul Kirby och hans fru Amanda som vill göra en flygtur över Isla Sorna. Men de får vara med om ett äventyr de föga väntat sig då de kraschlandar på ön…

Trivia

Några av scenerna är lånade från tidigare förkastade idéer från de andra filmerna. Som pteranodonerna och flodbåten.

Filminspelningen började innan det slutgiltiga manuset var färdigt.

Michael Crichton brainstormade med manusförfattarna i flera dagar för att komma fram till en bra handling, men gav upp när han inte kom på en tillfredsställande idé.

Jeff Goldblum och hans karaktär, Ian Malcolm, ingick i filmen, men då Goldblum skadade sitt ben hoppade han av då han tyckte att hans karaktär inte hade så stor betydelse för filmen.

Mitt omdöme

Japp, äntligen är ordningen återställd. Denna film gör sig alldeles utmärkt på blu-ray, både vad gäller bild och ljud. Undrar egentligen vad som gick snett med de andra filmerna? Använde de inte originalkopian av filmen eller?

Den här filmen underhöll mig hela vägen fram till slutet som tyvärr var lite over the top. Men det är inget ovanligt i en amerikansk film att de fläskar på ordentligt i slutscenerna. Sedan var det en scen som jag tyckte de avfärdade lite väl lätt. Med tanke på allt som hände och vilka djur det handlade om… Ut i friheten utan att någon höjde på ögonbrynet. Oh well.

Jag tycker skådespelarna var riktigt bra och passande i sina roller. William H. Macy är alltid en fröjd att se och Sam Neill är perfekt i rollen som Grant. Gillar att de mixade action med humor med så lyckat resultat. Jag skrattade gott åt vissa scener.

Tydligt att Spielberg inte satt i registolen denna gång för resultatet blev så mycket bättre än i förra filmen. Javisst fanns barn med i bilden, men det blev inte så sötsliskigt som det kan tendera att bli i hans filmer.

Musiken följde samma mönster som tidigare filmer och basunerade glatt ut: Äventyrsfilm! Dinosaurierna var välgjorda och här fick vi även stifta bekantskap med några nya stjärnor plus lära känna de listiga raptorerna än mer.

En film som kort och gott är underhållande att se. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>