Starman

Regi: John Carpenter

Skådespelare: Jeff Bridges, Karen Allen

År: 1984

Genre: Sci-fi

Sett: Blu-ray 11/6 2011

Längd: 115 min.

Betyg: 3/5

IMDb

Synopsis

När hans rymdskepp skjuts ner över Wisconsin flyr Starman till en avsides belägen stuga där en olycklig ung änka, Jenny Hayden bor, och tar gestalt som hennes döde man. Rymdvarelsen lyckas övertala henne att köra honom till Arizona när han berättar att han kommer att dö om han inte hinner tillbaka till sitt moderskepp inom tre dagar. Men deras resa är full av faror eftersom de förföljs av agenter från regeringen som är fast beslutna att fånga rymdvarelsen, död eller levande.

Trivia

Den enda Carpenter filmen som fått en Oscarsnominering: Jeff Bridges som bästa skådespelare.

John Carpenter lär ha sagt att efter boxoffice-floppen med The Thing (1982) så tog han detta jobb för att kunna jobba kvar i Hollywood.

Scenen där Bridges står naken med håret på ända åstadkoms genom att filma honom när han hängde upp och ner för att sedan fogas in stående i bild.

Mitt omdöme

En otroligt välgjord och fin film där effekterna står sig än idag. Jeff Bridges övertygar som utomjordingen som tar sig en mänsklig skepnad. Nollställt ansikte vilket får mig att fundera om det inspirerade de ansvariga effektmästarna i filmen TRON: Legacy där Jeff Bridges med hjälp av CGI:ns magi såg ung ut igen. Väldigt likt var det i alla fall.

Karen Allen gör en godkänd insats som änkan som lär känna Starman. Men det som drar ner mitt intryck av filmen är att det ibland blir lite väl segt och långt utdraget. Filmen hade tjänat på att korta ner vissa scener för att på så sätt hålla mitt intresse uppe hela vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>