Fredagen den 13:e del 4

Originaltitel: Friday the 13th: The Final Chapter

Regi: Joseph Zito

Skådespelare: Kimeberly Beck, Corey Feldman, Erich Anderson, Crispin Glover

År: 1984

Genre: Skräck

Sett: DVD 22/5 2011

Längd: 91 min.

Betyg: 1/5

IMDb

Synopsis

Efter att ha vaknat till liv på bårhuset koncentrerar sig den maskerade mördaren sin hämndlystna uppmärksamhet på familjen Jarvis och en grupp hittills sorglösa tonåringar. Den unge Tommy Jarvis är hängiven skräckfilmsfantast med talang för masker och smink. Har den djävulske Jason slutligen mött sin överman?

Trivia

Det sägs att enda anledningen till att Tom Savini jobbade med sminket i denna film var för att kunna ta död på varelsen han skapat: Jason Voorhees.

På grund av den låga budgeten fick skådespelarna göra sina egna stunts. Ted White, som spelade Jason, tyckte inte om regissörens (Joseph Zito) hårda metoder och krävde att hans namn skulle plockas bort från rollistan och kallade filmen för ”a piece of shit”. Corey Feldman gillade inte heller Zitos behandling och sa själv att när han attackerade Jason med en machete i filmen låtsades han att det var Zito.

Mitt omdöme

Ja, vad ska jag egentligen skriva om denna film som så uppenbart gjordes enbart för att spinna vidare på Jason-temat utan någon större eftertanke eller finess. Olika konstellationer som inte passar ihop. Ett hastverk till manus som läcker som ett såll och med skådespelare som tja… försöker kanske spela? Endast lilla Corey Feldman som sticker ut från mängden och räddar filmen från ett bottenbetyg. Platta karaktärer, ologiska händelser och beteenden och en Jason som beter sig som någon som lider av personlighetsstörning. Vilket han kanske gör, men inget som direkt framkommit tidigare för här beter han sig extremt olika scen till scen.

Nej, det här var bortkastade 90 minuter av mitt liv som jag aldrig får igen. Suck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>