Red Riding: In the Year of Our Lord 1983

Regi: Anand Tucker

Skådespelare: David Morrissey, Shaun Dooley, Warren Clarke, Sean Bean, Mark Addy

År:  2009

Genre: Thriller

Sett: 6/12 2010

Längd: 100 min.

Betyg: 3/5

IMDb

Synopsis

Utredningen av morden i Yorkshire har pågått i nio år då ytterligare ett barn försvinner. Överintendent Maurice Jobson drar sig till minnes hur en flicka försvann under liknande omständigheter 1974, och att en ung man vid namn Michael Myshkin då arresterades för brottet.

Mitt omdöme

”To the North, where we do what we want.”

Så har då turen kommit till den avslutande filmen i ”Red Riding”-trilogin och äntligen får vi svar på (nästan alla) våra frågor. De tidigare händelserna plockas upp här och vävs ihop till en story.

Här är det tydligt att det är en annan regissör som står bakom spakarna: mer tempo och rakt på sak redan från början. Det blir inte samma effekt när det väl smäller till som i de övriga filmerna som höll ett lugnare tempo. Även här är det förvirrande tidshopp och denna gång blir de smått irriterande att försöka hänga med i då det är så många och kommer så tätt inpå. Känns som att man går miste om viktiga ledtrådar då fokus ligger på att komma på vilken tidsperiod vi är i. Den svagaste filmen i trilogin, men ändock helt klart sevärd. Saknar lite hopplösheten och det nattsvarta som genomsyrade de andra filmerna. Här lutar det mer över i ett ”vanligt” kriminaldrama med tragisk underton.

Och som tidigare, mycket bra skådespelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>