Zelig

Zelig

Betyg: 3/5

Regi: Woody Allen

Skådespelare: Woody Allen, Mia Farrow

År:1983

Genre:Komedi

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0086637/

Sett: TV 1/5

Mockdokumentär (mockumentär) om en man som kan se ut som och agera som folk i hans omgivning, och möter mycket känt folk på sin väg.

Säger det med en gång: jag hör absolut inte till Woody Allens beundrarskara, tvärtom tycker jag han är överskattad. Men vad gör jag då jag blir rekommenderad att se Zelig och svag som jag är kan jag inte stå emot?

Jag hade faktiskt lite tur då den gick i natt på kanal 9 och jag lyckades mot all förmodan hålla mig vaken (den slutade 2.50), men det var en pärs ska jag erkänna. För filmen var snyggt gjord, med intressant sätt att genomföra storyn med att göra en mock-dokumentär av den. Annorlunda och intressant. Gillar hur han klippt ihop gammalt foto med nytt, dock med gammal stil över det hela. Men den var alldeles för lång i mitt tycke med långsamt tempo stundom plus att herr Allen själv spelade huvudrollen och…tja…Don’t like the man.

Det sägs att filmen innehåller humor, men den gick mig förbi ska jag erkänna. Fanns väl viss tillstymmelse till det men bara så pass att jag lite svagt drog på läpparna. Om det var den sena timmen som gjorde mig seg i huvudet ska jag låta vara osagt. Kan ju tillägga att jag är väldigt svårflirtad vad gäller komedier. Rättelse: finns en scen som jag skrattade gott åt faktiskt! Och det är den när dr Fletcher mamma blir intervjuad och det går väl inte riktigt som reportern tänkt sig… hehe.

Blir dock godkänt då jag gillar stilen på filmen väldigt mycket.

5 reaktion på “Zelig

  1. Det är väl framför allt stilen som imponerar i den här filmen. Jag tycker Woody Allen har lyckats väldigt bra med att få det likna en dokumentär. Speciellt då med arkivmaterialet. Sen tyckte jag att den var rolig också men det är ju olika för alla.

  2. Som sagt var så har jag en bromskloss inom mig vad gäller Woody Allen, men jag försöker i alla fall. Och jag kan ju bortse från det och ge filmen cred för det som jag tycker är bra. *Klappar mig själv på axeln* :lol:

  3. Det ska du självklart ha cred för också. :) Vi får väl se Cassandra’s Dream vid tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>