Her

  • LandUSA
  • Regi: Spike Jonze
  • Skådespelare: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansen
  • År: 2013
  • Genre: Drama
  • Sett: 22/2 2014
  • Längd: 126 min.

IMDb

Synopsis

En ensam författare utvecklar en annorlunda relation med sitt nyinköpta operativsystem som är utvecklat att anpassa sig efter användarens behov.

Trivia

Samantha Morton gjorde rösten för Samantha, men när Spike Jonze började redigera filmen tyckte han det inte riktigt stämde. Med Samantha Mortons godkännande anlitade han istället Scarlett Johansen som fick spela in sina dialoger i efterhand.

Första filmen som Spike Jonze både skrivit och regisserat.

Fem Oscarsnomineringar 2014.

Mitt omdöme

Jo, Spike Jonze hade rätt att det var något som inte stämde, men knappast Samantha Mortons insats. Det är bara att inse att alla inte klarar av att stå både för manus och regi i en film och här blir det uppenbart för maken till sömnpiller får man leta efter. Inget fel på skådespelarna och scenografin, men manuset lämnar mycket övrigt att önska. Visst är det intressant med en framtidsvision där det artificiella får större betydelse än den mänskliga kontakten, som det ser ut idag så är det ju i viss mån dit vi är på väg. Men det räcker inte med en intressant idé, man måste även kunna genomföra den. Filmer kan vara dåliga bara de väcker någon slags känsla: ilska, avsky etc. Men när man upplever filmen som bara tråkig så är det inte alls bra betyg till filmen.

 

4 reaktion på “Her

  1. Haha, jo jag har förstått det! Men det är väl härligt med filmens värld att vi ändå kan tycka så olika om filmer. Så tråkigt det annars hade varit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>