Captain Phillips

  • LandUSA
  • Regi: Paul Greengrass
  • Skådespelare: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Catherine Keener
  • År: 2013
  • Genre: Drama/action
  • Sett: 22/2 2014
  • Längd: 134 min.

IMDb

Synopsis

En sann historia som fyllde löpsedlarna i april 2009 när fartygskaptenen Richard Phillips, en gift tvåbarnsfar, kapitulerade och överlämnade sig till somaliska pirater för att skydda sin besättning utanför Afrikas kust.

Trivia

Baserad på boken från 2010 ”A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea” skriven av Richard Phillips och Stephan Talty.

Sex Oscarsnomineringar 2014.

Mitt omdöme

Jag gillar början av filmen när händelserna börjar ta fart, när de upptäcker att de är förföljda av misstänkta pirater och det enda försvaret de har är vattenkanoner längs sidorna på fartyget. Bra filmat, bra tempo och bra skådespelarinsatser. T.o.m Tom Hanks som jag har svårt för passar in. Men tyvärr lider filmen, som så många andra, av att den är för lång och det blir för mycket action med den mäktiga amerikanska flottan som kommer farande som ett skott, tar över och beredda att göra allt vare sig det kommer att kosta människoliv eller inte. Som sagt var: korta ner och tajta ihop så hade resultatet blivit bättre.

 

2 reaktion på “Captain Phillips

  1. Hu, jag tyckte det var en smärre katastrof. Är inte så övertygad att en fin-trimning hade fått mig på andra tankar.

  2. Haha, jag tyckte visst lite bättre om den än du. Men den lär nog försvinna i glömskans galleri vad det lider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>