Cutie and the Boxer

  • LandUSA
  • Regi: Zachary Heinzerling
  • År: 2013
  • Genre: Dokumentär
  • Sett: 22/2 2014
  • Längd: 82 min.

IMDb

Synopsis

Dokumentär om det 40-åriga kaotiska äktenskapet mellan de två konstnärerna Ushio och Noriko Shinohara, där Ushio är den kända av de två. Noriko kämpar för att hitta sin egen identitet och lyckas till slut.

Triva

En Oscarsnominering 2014.

Mitt omdöme

En passande artistisk filmad dokumentär om de två konstnärerna Ushio och Noriko där vi får en inblick i deras liv och leverne, deras kamp för att kunna leva på sin konst och deras 40-åriga liv tillsammans – på både gott och ont. Det är uppenbart att det är Noriko som fått axla den traditonella rollen som kvinna – ta hand om både man och barn, se till att räkningarna betalas. Men trots det ser man att hon inte gjort det frivilligt utan var tvungen till det på grund av makens framgång och inte minst hans alkoholism. Stark kvinna och man blir glad att se att hon inte gett upp sin dröm utan kämpar på.

 

En reaktion på “Cutie and the Boxer

  1. De var väl för söta… :-) – men jag kunde inte riktigt engagera mig fullt ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>