Babycall

Land: Norge/Sverige/Tyskland

Regi: Pål Sletaune

Skådespelare: Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Vetle Qvenild Werring

År: 2011

Genre: Skräck

Sett: DVD 7/4 2013

Längd: 96 min.

IMDb

Synopsis

Anna flyttar in i en lägenhet med sin 8-åriga son Anders. Där lever de på hemlig adress för att undkomma en misshandlande pappa. Anna som är av överbeskyddande natur köper en babycall för att kunna hålla koll på sonen, men plötsligt börjar hon höra andra saker ur apparaten. Ljud hon uppfattar som mordet på ett barn.

Mitt omdöme

En positiv överraskning måste jag säga. Jag visste inget om filmen, mer än titeln och att det skulle vara en norsk skräckfilm. Ja, och att Noomi Rapace spelade huvudrollen. Visst hade den sina skräckelement, men jag upplevde den mer som ett drama där ifrågasättandet av den mentala hälsan stod i fokus. Vad var verkligt och vad fanns i hennes fantasi? Kompetent genomfört manus-, regi- och fotomässigt. Noomi Rapace bar filmen på sina taniga axlar och fick stöd av Kristoffer Joner som gjorde en bra insats som Annas nya vän. Jag tycker regissören höll ihop det på ett bra sätt och gav några vinkar till oss i publiken, men utan att skriva oss på näsan. Liten temposänkning mitt i filmen som snart togs igen och det puttrade på i lagom takt mot slutet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>