The Cabin In the Woods

Land: USA

Regi: Drew Goddard

Skådespelare: Kristen Conolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchinson, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford

År: 2009

Genre: Skräck

Sett: Blu-ray 17/11 2012

Längd: 95 min.

IMDb

Synopsis

Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar?

Trivia

Filmen spelades in 2009, men lanserades först tre år senare. Filmbolaget ville konvertera filmen till 3D, mot Whedons och Goddards vilja. Sedan gick MGM omkull och filmen (och 3D-konverteringen) lades på is. Lionsgate tog över och 2012 släpptes filmen – i 2D.

Mitt omdöme

Jag gillar verkligen idén med att bygga en egen story på den klassiska skräckhistorien om stereotypiska ungdomar som åker ut i skogen för att campa och diverse saker händer. Men tyvärr lyckas de inte förmedla idén till färdig film och resultatet blir därför spretigt, tråkigt och ett väldans hopkok från diverse andra filmer/spel. Det kändes mer som en lekstuga där några scener fick alltför stort utrymme och ingen vågade säga ifrån: ”nu räcker det” – ”klipp!”.

Skådespelartruppen är inte den starkaste (trots några namnkunniga i rollistan som Richard Jenkins) och självklart känns flera igen från tidigare Joss Whedon produktioner. Vad gäller den senare så visst märks hans handlag i filmen, men vissa scener som ska föreställa humoristiska faller platt i mina ögon.

Det tekniska får godkänt, men jag förstår att filmbolaget tvekade i många år med att släppa filmen.

2 reaktion på “The Cabin In the Woods

  1. Jag gillade nog den här filmen mer än du :-) – och det må ju självklart vara hänt. Jag tyckte att det fungerade väl och njöt av hur det hela utvecklade sig. Visst fanns det brister, men de valde jag att bortse från till förmån för helheten. Cf. 2012-09-26.

  2. Du gjorde nog det. :) Jag orkade inte bortse från bristerna för de var så många. :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>