The Rite

Svensk titel: Ritualen

Land: USA/Ungern/Italien

Regi: Mikael Håfström

Skådespelare: Anthony Hopkins, Colin O’Donoghue, Alice Braga, Ciarán Hinds, Rutger Hauer

År: 2011

Genre: Drama/Skräck

Sett: Blu-ray 9/6 2012

Längd: 113 min.

IMDb

Synopsis

Ritualen följer den skeptiska teologistudenten Michael Kovak, som motvilligt går på exorcismskolan i Vatikanen. Under ett besök i Rom träffar han en oortodox präst, Fader Lucas, som introducerar honom för den mörkare sidan av sin tro.

Trivia

Mikael Håfström förberedde sig för filmen genom att ta del av en exorcism. Han fick inte vara med i rummet, men han stod utanför och hörde vad som hände.

Bilden för att beskriva demonen Baal är ofta en man, en katt, paddor eller kombinationen av dem alla.

Mitt omdöme

Jag gillade filmen. Åtminstone halvvägs. Gillade berättelsen om Michael, livet med fadern på begravningsfirman, hans skeptism mot djävulen och Gud och önskar filmen fortsatt i det spåret för tyvärr så skenade det iväg sen. Slarvigt berättat, dålig regi, dåligt skådespeleri och nerven lyste med sin frånvaro och så även mitt engagemang. Kom på mig själv att det var mer intressant att fundera om Hopkins var dåligt sminkad eller om det lagts till digitalt, händerna som dök upp i bild i en scen tyckte jag såg ut att behöva manikyr. Nej, den här filmen höll inte hela vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>