Immortals

Land: USA

Regi: Tarsem Singh

Skådespelare: Henry Cavill, Mickey Rourke, Stephen Dorff, Freida Pinto, John Hurt

År: 2011

Genre: Action

Sett: Blu-ray 9/6 2012

Längd: 110 min.

IMDb

Synopsis

Efter att de grekiska krigarna till slut vunnit över Titanerna, dyker ett nytt hot upp mot dem. Med enorm kraft, deklarerar Kung Hyperion krig mot hela mänskligheten. Med sin blodtörstiga och vansinniga armé söker Hyperion genom Grekland efter den legendariske Epirus båge, ett vapen med obeskrivlig kraft, som smidits i himlen av självaste Ares. Om vapnet hamnar i kungens ägo, kan det förgöra hela mänskligheten, till och med förinta gudarna. Men de forntida lagarna förbjuder gudarna att ingripa i mänskliga konflikter och gudarna förblir maktlösa mot Hyperion och hans armé. Tills bonden Theseus kliver fram som deras enda hopp, hemligt utnämnd av Zeus själv.

Trivia

Filmen titel var först ”War of the Gods”, men den krockade både med Clash of the Titans (2010) och ”God War” (den senare både en påtänkt film och ett spel). ”Dawn of War” var också på tapeten, men ansågs för likt den förra titeln.

Mitt omdöme

Inget att klaga på direkt vad gäller det visuella och specialeffekterna som var välgjorda. En parentes kan väl vara att färgpaletten kändes lite väl konstlad många gånger. En hyfsad story som dock kunde blivit starkare med annan skådespelarensemble och med mer bombastisk visualisering av de mäktiga gudarna som kändes mer som vanliga människor utklädda i fåniga guldkostymer. Scenen där Zeus åker upp med Athena i famnen är det jag fiskar efter: så ska det se ut! Och slutscenen kunde de gott ha klippt bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>