The Ides of March

Land: USA

Regi: George Clooney

Skådespelare: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei

År: 2011

Genre: Drama

Sett: 25/2 2012

Längd: 101 min.

IMDb

Synopsis

”The Ides of March”  är en berättelse om sex, ambitioner, lojalitet, svek och hämnd. I centrum står en ung presstalesman som faller offer för maktspelet som äger rum bakom kulisserna i det politiska livet, liksom för förrädiska manipulationer och lockelser.

Trivia

The Ides of March var den dag (15 mars) som Julius Caesar mördades. I Shakespears pjäs ”Julius Caesar”, innan han knivhuggs till döds säger en spåkvinna till honom ”Beware the Ides of March”.

Oscarsnominering 2012: Bästa manus efter förlaga.

Mitt omdöme

Förra filmen jag såg handlade om baseball och nu en film om amerikansk politik. Det ena ämnet tråkigare än det andra. Tack och lov så ändrades fokus från politiken till att mer handla om karaktärerna och hur olika händelser påverkar en och kan ändra ens åsikter och ståndpunkter. Men nerven saknas i berättandet och Ryan Gosling är bra, men inte tillräckligt bra för att fånga mitt intresse. Så även manuset och regin.

2 reaktion på “The Ides of March

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>