Paranormal Activity 2

Regi: Todd Williams

Skådespelare: Brian Boland, Sprague Grayden, Molly Ephraim, Katie Featherston, Micah Sloat

År: 2010

Genre: Skräck

Sett: DVD 5/4 2011

Längd: 94 min.

Betyg: 2/5

IMDb

Synopsis

Daniel och Kristi har just kommit hem med sin nyfödda baby när de börjar hemsökas av en demon. Familjelyckan trasas sönder och deras liv blir till en mardröm de inte kan fly från. Övervakningskamerorna i familjens hus fångar skräcken på bild och gör filmen otäckt verklig.

Trivia

På den officiella sajten fanns hemliga meddelanden i trailern om den spolades framåt snabbt. När trailern är slut syns babyn i spegel, men finns inte i barnkammaren. I spegeln syns även bokstäver skrivna i blod. När bilden vänds horisontellt lyder texten: ”What is happening to Hunter?”

Det finns två Ramones och Misfits posters i Alis rum. Daniel Rey, som spelar fadern i filmen, producerade album för de båda banden.

Mitt omdöme

Första filmen, Paranormal Activity, var en positiv överraskning och jag ska erkänna att jag var lite nyfiken på uppföljaren. Jag ska inte gå som katten runt het gröt: tvåan saknar det mesta som första filmen hade och lämnar inga större eftertryck efter sig. Halvdana skådespelare och ett manus som inte bjuder på några överraskningar. Alls. Började ok, men i en viss scen i köket så trampades gasen i botten och inbromsningen kom först vid eftertexterna. Med bättre manus och mer finess kunde de blivit bättre. Nu blev det mer en axelryckning och filmen kommer förpassas in i glömskans galleri.

6 reaktion på “Paranormal Activity 2

 1. Sannerligen!

  Dessutom tycker jag att handlingen och kopplingen till första filmen, samt antydningar om vad det kan tänkas vara, är så krystat så det nästan gör ont! :-P

 2. Krystat indeed!
  Vad tyckte du om första filmen?

  Menar du att det ej råder sommartid i mitt lilla hörn av cyberspace? :)

 3. Första var absolut sevärd och hade rätt ”creepiness”…

  Jag är förvånad att tid råder över huvud taget i cyberspace! :-O

 4. Kanske ska kolla in ettan innan jag läser den här rescenscionen :)

 5. Tycker jag du ska göra. :)

  Och ni vet väl om att en 3:a är på g…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>