G.I Joe: The Rise of the Cobra

gi.joe.riseofthecobra

Betyg: 1.5/5

Regi: Stephen Sommers

Skådespelare: Christopher Eccleston, Joseph Gordon-Levitt, Sienna Miller, Rachel Nichols

År: 2009

Genre: Action/Sci-Fi

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1046173/

Sett: Blu-ray 31/1

Från den egyptiska öknen till djupt under polarisen bekämpar G.I. JOE och hans team med hjälp av nästa generations spion- och militärutrustning den korruptra vapenhandlaren Destro och det växande hotet från den mystiska organisationen Cobra, för att förhindra att de försätter världen i totalt kaos.

Manusförfattarna sneglade mer mot serietidningens G.I Joe och inte den animerade tv-serien.

Enligt Sienna Miller förstördes 112 bilar. Jag tror henne.

Kan tänka mig att filmen ger mer åt de som läst serietidningen och/eller sett tv-serien. För mig som gjort ingetdera var filmen mer lättsmält action som kan slötittas på en söndag när man inte har så mycket annat för sig.

Lite smårörigt manus emellanåt med några usla repliker som avlöstes av några..mindre bra.  Skådespelarna lämnar mycket övrigt att önska, framförallt Sienna Miller som inte känns så bekväm i baronessans kläder.

Biljakten var ett riktigt sömnpiller där ena bilen efter den andra for i luften och där Duke och Ripcord sprang och sprang i sina piffiga robotutstyrslar. Gäsp.

Något som var hyfsat snyggt gjort i alla fall är scenen där Eiffeltornet står på näsan. Ganska läckert och särskilt med ljudet till som förstärker känslan av att det är något gigantiskt som håller på att rasa. Övrig CGI var väl ok, men det finns filmer med bättre.

En reaktion på “G.I Joe: The Rise of the Cobra

  1. Jag har inga som helst förväntningar på den här filmen. Av det jag har sett från filmen tidigare, samt läst om den, så förstärks intrycket av att den mer är riktad till fansen.

    Själv vill jag uteslutande se filmen enbart för att jag lekte med leksaksfigurerna när jag var liten, samt även läste serietidningen. Fast här i landet hette allt då Action Force, då G.I. Joe väl ansågs vara för amerikaniserat för oss svenskar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>