Shrooms

Betyg: 2/5

Regi: Paddy Breathnach

Skådespelare: Lindsey Haun, Jack Huston, Max Kasch

År: 2007

Genre: Skräck

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0492486/

Sett: Blu-ray 17/1

Fem amerikanska collegestudenter reser till Irland på jakt efter mytomspunna magic mushrooms som sägs finnas där. Snart förvandlas drömsemestern till en mardröm. I drogruset framträder spöklika skepnader som mördar ungdomarna brutalt en efter en. Men är det verklighet eller en hallucination?
Shrooms betyder magic mushrooms, magiska svampar.

Taglines: ”Get Ready to Get Wasted”, ”The Grudge on Acid”, ”Blair Witch meets Deliverance”.

Blek uppbyggnad av handling och karaktärer: tonåringar, vänner, par, sex, camping… Tror inte jag behöver förklara det ytterligare?

Lite märkligt tyckte jag det var med Taras ’syner’ som kom lite som de vill. De kunde gott ha skippat den biten för den kändes mest fånig och obekväm.

Fanns vissa ruggiga scener som var bra gjorda, som den med Blutos ensamma äventyr vid bilen och med de två udda figurerna i lilla huset som Holly stöter på. Hyfsat snyggt gjort överlag med foto och ljussättning när det kom till de skräckinjagande scenerna. Dock fick jag vissa ”Ring”-vibbar: mörkt, långt hår, musiken och de ryckiga rörelserna.

Helt ok skådespelarprestationer, men inget som kommer att gå till världshistorien direkt. Slutet var en liten överraskning trots att den egentligen inte borde varit det (nu menar jag inte sista rutan för den var lite overkill), men jag lät mig villigt vilseledas (orkade väl inget annat :P ).

En reaktion på “Shrooms

  1. Postern till filmen är lite cool tycker jag. Snyggt gjord. Filmen i sig har jag haft möjlighet att se, men jag tog den aldrig. Av det jag läser nu så känns det som att jag inte behöver göra det heller då vi oftast brukar tycka samma sak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>